ZUPA AZJATYCKA.doc

(25 KB) Pobierz

                            

                                     ZUPA AZJATYCKA          

 

 

 

                                     1 mały kalafior

                                     3 marchewki

                                    ½ selera naciowego

                                     1 mała biała kapusta

                                        kawałek imbiru

                                     1 cebula

                                     1 łyżka oleju

                                 1½ litra rosołu

                                     1 pęczek dymki

                                        sos sojowy

 

 

   Kalafior podzielić na małe różyczki, marchew i seler pokroić w plasterki, kapustę poszatkować. Imbir obrać, pociąć w plasterki, cebulę w piórka. W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę i imbir. Podlać rosołem, zagotować.

            Do składników w garnku dodać kapustę, marchewkę, seler i różyczki kalafiora. Gotować 10 minut. W tym czasie oczyścić dymkę pokroić w talarki. Zup przyprawić sosem sojowym. Rozlać do miseczek bulionowych posypać dymką, można udekorować gałązkami kolendry.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin