KABACZKI PO MARSYLSKU.doc

(25 KB) Pobierz

                                                  

 

 

                                   KABACZKI PO MARSYLSKU             

 

 

 

                                           4 kabaczki (lub cukinie)

                                           2 duże pomidory 

                                           5 łyżek ryżu

                                           3 łyżki oleju

                                           1 łyżka sosu sojowego

                                              cebula, ząbek czosnku,

                                             zielenina, sól, pieprz

 

 

 

   Kabaczki opłukać (jeżeli skórka jest gruba obrać) pokroić w plasterki, posypać solą i odstawić, aby puściły sok. Cebule i czosnek posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na ósemki.

We rondlu rozgrzać olej, włożyć cebule, czosnek, pomidory, a po 5 minutach osączone kabaczki.

             Doprawić do smaku i dusić pod przykryciem 30 minut .

Ryż opłukać i osączyć. Wrzucić do rondla z jarzynami, wlać sos sojowy.

Wymieszać i dusić pod przykryciem 25 minut. Gotową potrawę posypać zielenina 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin