CUKINIA FASZEROWANA.doc

(25 KB) Pobierz
CUKINIA FASZEROWANA

 

 

                          CUKINIA FASZEROWANA

 

 

 

 

                                     4 małe cukinie

                                   20 dag mięsa mielonego

                                     1 pomidor

                                    1 ząbek czosnku

                                    1 mała cebula

                                        oregano, sól, pieprz

 

   

 

   Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć łyżeczką miąższ.

Miąższ, pomidor, cebulę i czosnek drobno posiekać, wymieszać z mięsem, doprawić solą, pieprzem i oregano. Napełnić farszem połówki cukinii.

            Po rozgrzaniu piekarnika do 200ºC wstawić cukinię i piec 20 minut. Podawać na gorąco z sosem pomidorowym (ketchupem), przybrać marynowanym selerem (pociętym w zapałki) i posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin