TRUSKAWKOWO-JOGURTOWE SMOOTHIE.doc

(24 KB) Pobierz
Truskawkowo-jogortowe smoothie

                TRUSKAWKOWO - JOGURTOWE SMOOTHIE 

 

 

 

                     ½ kg truskawek, oczyszczonych i przekrojonych na pół

                  330 ml jogurtu waniliowego

                      2 łyżki stołowe miodu

                      3 kawałki lodu (ja akurat dodaje więcej ;)

 

 

Włożyć truskawki do torebki foliowej i do zamrażalnika na 30 minut, albo

do czasu aż truskawki maja oszronione brzegi. Jogurt również zmrozić

przez 30 minut.

 

W mikserze (program 'blender', jak to jest po polsku?), połączyć

truskawki, miód, połowę jogurtu. Miksować aż owoce są bardzo drobno

skrojone. Dodać lód i resztę jogurtu i mieszać aż napój jest płynny.

Podawać od razu.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin