ZAPIEKANKA WARZYWNA.doc

(25 KB) Pobierz
ZAPIEKANKA WARZYWNA

 

 

 

                                       ZAPIEKANKA WARZYWNA         

  

 

                                                   ½ szlanki ryżu,

                                                     1 łyżka bulionu w proszku,

                                                     1 cukinia,

                                                     1 świeży ogórek,

                                                     1 papryka,

                                                     1 marchewka,

                                                     1 pietruszka,

                                                     1 puszka czerwonej fasoli,

                                                     2 cebule dymki,

                                                   10 dag boczku,

                                                        oregano i pieprz,

 

                         

                         Na dno naczynia żaroodpornego wsypać ryż, zalać

             bulionem rozpuszczonym w półtorej szklanki wody.

             Warzywa i boczek pokroić w kostkę lub plastry, wymieszać

             z fasolą i ułożyć na ryżu, posypać oregano i pieprzem.

                               Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego

            do 180 stopni  C na 45 minut. Podawać na gorąco.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin