SAŁATKA TROPIKALNA.doc

(25 KB) Pobierz
SAŁATKA TROPIKALNA

 

 

 

                                 SAŁATKA TROPIKALNA             

 

 

                                       6 plastrów ananasa,

                                       2 pomarańcze,

                                       5 dag rodzynek,

                                    60 ml. soku ananasowego,

                                     1 łyżka miodu,

                                        sól,

                                    1 łyżka soku z cytryny,

                                    2 łyżki oleju,

                                       szczypta imbiru.

 

 

Ananasy wyjąć z puszki, dokładnie osączyć, pokroić na spore kawałki. Pomarańcze obrać i pokroić nad dużym talerzem żeby zebrać wyciekający sok. Rodzynki sparzyć.

Gdy wystygną i obciekną, wymieszać z owocami. Sok z pomarańczy połączyć z ananasowym i cytrynowym. Dodać miód. Ukręcić razem wszystkie składniki i przyprawić. Gotowym sosem delikatnie skropić owoce.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin