BAKŁAŻAN ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE NALESNIKOWYM.doc

(25 KB) Pobierz
BAKŁAŻAN ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE NALESNIKOWYM

 

BAKŁAŻAN ZE SZPINAKIEM W CIEŚCIE NALESNIKOWYM    

 

 

 

                                     1 bakłażan

                                 10 dag świeżych liści szpinaku

                                     1 szklanka mąki

                                     1 jogurt

                                     1 cebula

                                   ½ cytryny

                                   1 łyżeczka musztardy

                                     1 łyżeczka ostrej papryki chili

                                        olej do smażenia

 

 

Cebulę siekamy. Cytrynę obieramy i siekamy nożem.

Miksujemy jogurt z cytryną, cebulą i przyprawami.

Do tej masy stopniowo dodajemy mąkę i ubijamy trzepaczką, żeby powstało ciasto gęstości ciasta naleśnikowego.

Bakłażan myjemy i kroimy na cienkie plastry.

Wybieramy niezbyt duże liście szpinaku, myjemy i osuszamy.

Plastry bakłażana i liście szpinaku pojedynczo zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na złoty kolor.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin