CYGARA Z INDYKA.doc

(25 KB) Pobierz

                       

 

 

                                 CYGARA Z INDYKA            

 

 

                                           Jarzynka

                                        1 kg filetów z indyka

                                        1 łyżeczka musztardy

                                           pieprz

             

                           Farsz:

                                      40 dag pieczarek

                                        1 cebula

                                        2 łyżki masła

                                           bułka tarta             

                                      olej do smażenia

 

 

Mięso zmielić, doprawić Jarzynką, musztardą i pieprzem. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule obrać, posiekać. Podsmażyć na maśle, ostudzić.

Mięso mielone rozkładać wzdłuż dłoni i nakładać farsz, formować w cygara. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin