AMERYKANKI
Składniki
PORCJA 10 SZTUK125G MARGARYNY125G CUKRU1 JAJKO1 CUKIER WANILIOWY1 LYZKA SOKU Z CYTRYNY270G MAKI1 LYZ PROSZKU DO PIECZENIA150G POLEWY CZEKOLADOWEJ /LUKRU CZY CZEGOKOLWIEK CZYM CHCEMY UDEKOROWAC AMERYKANKI
1. WYMIESZAC MARGARYNE CUKIER JAJKO CUKIER WANILIOWY, SOK Z CYTRYNY, PROSZEK DO PIECZ I MAKE MIKSEREM2. WYLOZYC BLACHE PERGAMINEM I UFORMOWAC PLACUSZKI Z CIASTA3. PIEC CIASTEZKA 12 MIN W TEMP 175 ST, TAK ABY PO SRODKU POOSTAWALY JASNE4. PLASKA STRONE CIASTEK POLAC POLEWA LUB LUKREM I POZOSTAWIC DO WYSTYGNIECIA GOTOWE!!!!!! MOZNA DOLOZYC DO ZASTYGAJACEJ POLEWY ORZECHY MIGDALY WIORKI KOKOSOWE I INNE BAKALIE A TAKZE "DEKORKI" <- TAKIE KOLOROWE WIORKI Z CUKRU W GEANCIE ;) WTEDY WYGLADAJA ZACHECAJACO ZWLASZCZA DLA DZIECI :)
Liv