ANANASOWE SZALEŃSTWO CIOTKI KATARZYNY
( Na małą tortownicę)
1 paczka biszkoptów,
1 puszka ananasów,
1 budyń śmietankowy na ½ litra,
½ szklanki cukru,
1 Śnieżka + 1 szklanka mleka,
½ paczki wiórków kokosowych,
½ kostki masła.
Sok z puszki ananasów dopełnić wodą do objętości 1 szklanki. Ugotować na tym budyń z ½ szklanki cukru. Pilnować, bo się przypala! Odstawić do schłodzenia.
Zimnu budyń utrzeć z masłem. Dorzucić pocięte ananasy i wybełtać.
Biszkopty ułożyć w tortownicy. Wyłożyć na nie masę z ananasami, przykryć warstwą biszkoptów.
Ubitą Śnieżkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na biszkopty. Wstawić do lodówki.
Gryzmek