ANANASOWE SZALEŃSTWO CIOTKI KATARZYNY.doc

(24 KB) Pobierz
ANANASOWE SZALEŃSTWO CIOTKI KATARZYNY

            ANANASOWE SZALEŃSTWO CIOTKI KATARZYNY

                 ( Na małą tortownicę)

 

 

1 paczka biszkoptów,

1 puszka ananasów,

1 budyń śmietankowy na ½ litra,

½ szklanki cukru,

1 Śnieżka + 1 szklanka mleka,

½ paczki wiórków kokosowych,

½ kostki masła.

 

 

              Sok z puszki ananasów dopełnić wodą do objętości 1 szklanki. Ugotować na tym budyń z ½ szklanki cukru. Pilnować, bo się przypala! Odstawić do schłodzenia.

Zimnu budyń utrzeć z masłem. Dorzucić pocięte ananasy i wybełtać.

Biszkopty ułożyć w tortownicy. Wyłożyć na nie masę z ananasami, przykryć warstwą biszkoptów.

Ubitą Śnieżkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na biszkopty. Wstawić do lodówki. 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin