Chrupiące żeberka w imbirze.rtf

(6 KB) Pobierz
Chrupi¹ce ¿eberka w imbirze

Chrupiące żeberka w imbirze

 

Składniki:

1 kg żeberek cielęcych

łeczka imbiru

sok z cytryny

2 łki sosu sojowego

3 szklanki Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

łka oleju do smażenia

Jarzynka do mięs WINIARY

pieprz

 

Mięso opłucz, osusz i pokrój na równe porcje. Każdy kawałek oprósz imbirem, Jarzynką i pieprzem. Skrop sosem sojowym i sokiem z cytryny, po czym odstaw na 30 minut.

 

Na patelni rozgrzej olej. Włóż żeberka, zrumień je ze wszystkich stron. Wlej bulion, zmniejsz ogień. Żeberka duś pod przykryciem 30 minut, potem odlej sos i jeszcze raz obsmaż żeberka, by były chrupiące.

 

Żeberka cielęce są też doskonałe duszone z cebulą: 60 dag pokrojonych żeberek oprósz mą i obsmaż na oleju. Wlej 2 szklanki bulionu i duś 30 minut. Dodaj pokrojoną, obsmażoną cebulę i duś, aż mięso będzie miękkie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin