Kuchnia z Okrasą - Okoń morski z sałatką z borowików i kiszonego cząbru w piance z sałaty rucoli..txt

(1 KB) Pobierz
Oko� morski  z sa�atk� z borowik�w i kiszonego cz�bru  w piance z sa�aty rucoli.
---------------------------------------------------------
Sk�adniki na 2 porcje:

�    2 szt. oko� morski ka�dy po ok. 0.5 kg
�    6 szt. kapelusze borowik�w
�    2 ga��zki kiszonego cz�bru
�    3 szt. serca karczoch�w.
�    1 z�bek czosnku
�    50 g sa�aty rucoli
�    2 szt. pomidork�w koktajlowych
�    1 �y�eczka miodu wielokwiatowego
�    1 cytryna
�    P� �y�eczki musztardy
�    Oliwa, s�l i pieprz

Spos�b przygotowania:

     Okonia doprawi� sol� i pieprzem, przesma�y� z dodatkiem startej sk�rki z cytryny. Borowiki pokroi� w �adne plasterki i wymiesza� z czosnkiem oraz posiekanym cz�brem. Doprawi� oliwa i sol�. Karczochy pokroi� na �wiartki, przesma�y� na oliwie na z�oty kolor, i wymiesza�  z sa�atk�. Udekorowa� pomidorami koktajlowymi.
      Rucol� zmiksowa� z sokiem z cytryny i musztard� oraz miodem. Dolewa� oliw� ca�y czas miksuj�c. Przetrze� sos przez g�ste sito �eby nie by�o �adnych kawa�k�w sa�aty, przela� sos do syfonu i nabi� dwa naboje. Piank� wyla� na talerz na �rodku wyk�adamy sa�atk� i na niej gor�cego okonia morskiego.

Mam nadziej�, �e b�dzie Wam smakowa�o!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin