NAJSZYBSZY DORSZ PO GRECKU.doc

(24 KB) Pobierz
NAJSZYBSZY DORSZ PO GRECKU

                 NAJSZYBSZY DORSZ PO GRECKU         

 

 

 

                                  1 filet z dorsza    

                                  1 słoik marchewki

                                 koncentrat pomidorowy,

                                 3-4cebule,

                                  liść laurowy, ziele angielskie, pieprz.

 

Kawałki dorsza smażymy. Zalewę ze słoika z marchwi wlewamy na patelnię. Marchew wykładamy na deskę i widelcem rozgniatamy, wrzucając do zalewy. Wstawiamy na mały ogień razem z przyprawami. Pokrojoną cebulę (3-4 szt.) smażymy na patelni, łączymy z marchewką, dodajemy koncentrat, jeszcze trochę dusimy, następnie nakładamy na rybę.

Dorsza można zmielić i jak ktoś woli, usmażyć kotleciki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin