Sernik z mandarynkami lll(1).pdf

(27 KB) Pobierz
37870128 UNPDF
Sernik z mandarynkami
Składniki
1 kg białego mielonego sera, pół kostki masła, półtorej szklanki cukru, 6 jaj, 2 łyżki mąki
ziemniaczanej lub budyń o smaku waniliowym, 1 torebka cukru waniliowego, czubata
łyżeczka proszku do pieczenia, otarta skórka z cytryny, 4-5 mandarynek
Sposób przyrządzania
Do sera roztartego z masłem dodać utarte z cukrem żółtka, mąkę ziemniaczaną lub
budyń, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, osączone i pokrojone
na niewielkie kawałki mandarynki. Lekko wymieszać z pianą ubitą na sztywno. Masę
włożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Upiec na jasnozłoty
kolor (około godziny). Sernik udekorować cząstkami mandarynki. Można także ozdobić
polewą czekoladową.
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin