Sernik smietanowy.doc

(25 KB) Pobierz
SERNIK ŚMIETANKOWY

                           SERNIK ŚMIETANKOWY

        

  1 kg białego tłustego sera mielonego

    kubek śmietany 30% (25 dkg)

  1 szklanka cukru

80 g mleka w proszku (4 czubate łyżki)

                    80 g mąki  (5 łyżek)

                     12 jaj

                     1/2 masła stopionego

     szczypta soli

     zapach cytrynowy

     cukier waniliowy

     puszka brzoskwiń

 

 

Śmietanę ubić, ser zemleć, mleko w proszku połączyć z mąką, białko ubić z cukrem. Do sera dodać żółtka, mleko w proszku z mąką, roztopione masło, ubitą śmietanę. Na końcu ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Dodać połówki brzoskwiń. Piec w temperaturze 160 stopni na dużej blasze.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin