Karpatka II.doc

(25 KB) Pobierz
KARPATKA II

 

                                   KARPATKA II

 

                

 

                  1 ½ kostki masła

                      5 jajek

                      1 szkl mąki

                      1 szkl cukru pudru

                    1 zapachu( arak, cytryna lub wanilia)

                      1 budyń( waniliowy lub śmietankowy)

 

Ciasto

Pól kostki masła dodać 1 szklankę wody i gotować. Jak się zacznie gotować dodać 1 szklankę mąki i szybko mieszać( mąkę sypać bardzo powoli cały czas szybko mieszając). Wystudzić, dodać 5 jajek rozmieszać na jednolita masę. Podzielnic na dwie części i piec około 30 minut w nagrzanym piekarniku.

 

Masa

Ugotować rzadszy budyń, utrze masło z cukrem i zapachem dodawać ugotowany budyń powoli po jednej łyżce i ucierać. Przełożyć upieczone ciasto.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin