ROLADA ZE SZPINAKIEM.doc

(24 KB) Pobierz
ROLADA ZE SZPINAKIEM

                         ROLADA ZE SZPINAKIEM

 

 

60 dkg schabu bez kości

30 dkg szpinaku

4 ząbki czosnku

1 łyżka śmietany

1 łyżka oleju

sól, biały pieprz, oregano

 

             

              Mięso umyć, osuszyć, ostrym nożem naciąć głęboką  kieszeń. Szpinak umyć, osączyć( zamrożony odmrozić). Czosnek obrać, posiekać, wymieszać ze śmietaną. Całość wlać do szpinaku. Przyprawić białym pieprzem i solą.

Kieszeń w mięsie wypełnić szpinakiem, spiąć wykałaczkami, posolić i posypać oregano. Roladę usmażyć na oleju, zabezpieczyć przed wystygnięciem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin