RYBA W ANANASACH.doc

(25 KB) Pobierz
RYBA W ANANASACH

 

                                        RYBA  W ANANASACH

                         

                               2 filety z ryby pangi

                               1 puszka ananasów

 

Rybę kroimy w mniejsze kawałki l smażymy tak jak kotlety schabowe Ananasy kroimy w mniejsze kawałki i przysmażamy w garnku na 2 łyżkach oleju. Gdy zrobi się szklisty wlewamy sok z puszki i gotujemy ok. 5 min. potem dodajemy przecier pomidorowy, ketchup i szklankę wody zioła i przyprawy. Wszystko razem gotujemy ok.15 minut. Do naczynia, w którym będziemy podawać potrawę wlewamy tyle gorącego sosu aby przykryć dno, potem pojedyncza warstwa ryb, sos, ryby, sos i tak do skończenia składników. Ostatnią warstwą powinien być sos. Rybę wkładamy na noc do lodówki.

Nie przejmujmy się duża, ilością sosu panierka z ryby go wchłonie.

Pamiętaj  aby rybę przekładać gorącym sosem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin