RYBA W ANANASACH
2 filety z ryby pangi
1 puszka ananasów
Rybę kroimy w mniejsze kawałki l smażymy tak jak kotlety schabowe Ananasy kroimy w mniejsze kawałki i przysmażamy w garnku na 2 łyżkach oleju. Gdy zrobi się szklisty wlewamy sok z puszki i gotujemy ok. 5 min. potem dodajemy przecier pomidorowy, ketchup i szklankę wody zioła i przyprawy. Wszystko razem gotujemy ok.15 minut. Do naczynia, w którym będziemy podawać potrawę wlewamy tyle gorącego sosu aby przykryć dno, potem pojedyncza warstwa ryb, sos, ryby, sos i tak do skończenia składników. Ostatnią warstwą powinien być sos. Rybę wkładamy na noc do lodówki.
Nie przejmujmy się duża, ilością sosu panierka z ryby go wchłonie.
Pamiętaj aby rybę przekładać gorącym sosem.
Gryzmek