TORCIK NA ZIMNO.
3 opakowania jasnego budyniu
4 żółtka
2-3 szklanek surowego mleka
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
1/2 kostki margaryny
15 dkg biszkoptów
2-3 kolorowe galaretki
bakalie (pomarańcza, rodzynki)
2 łyżki kakao
Utrzeć żółtka z cukrem, cukrem waniliowym. W oddzielnym naczyniu wymieszać budynie z mlekiem, wlać do utartych żółtek i mieszając gotować przez chwile. Odstawić i wystudzić. Utrzeć margarynę i nie przerywając ucierania dodawać po 1 łyżce wystudzoną masę. Połowę masy włożyć do tortownicy, do drugiej części dodać kakao i dokładnie zmiksować.
Masę kakaową nałożyć na białą. Następnie ułożyć w masę biszkopty. Między biszkoptami ułożyć warstwę owocową. Zalać jedną z galaretek i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie wylać następną galaretkę innego koloru.
Gryzmek