Torcik na zimno.doc

(25 KB) Pobierz
TORCIK NA ZIMNO

                                    TORCIK  NA ZIMNO.

 

3 opakowania jasnego budyniu

4 żółtka

2-3 szklanek surowego mleka

3/4 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

1/2 kostki margaryny

15 dkg biszkoptów

2-3 kolorowe galaretki

bakalie (pomarańcza, rodzynki)

2 łyżki kakao

 

 

              Utrzeć żółtka z cukrem, cukrem waniliowym. W oddzielnym naczyniu wymieszać budynie z mlekiem, wlać do utartych żółtek i mieszając gotować przez chwile. Odstawić i wystudzić. Utrzeć margarynę i nie przerywając ucierania dodawać po 1 łyżce wystudzoną masę. Połowę masy włożyć do tortownicy, do drugiej części dodać kakao i dokładnie zmiksować.

 

              Masę kakaową nałożyć na białą. Następnie ułożyć w masę biszkopty. Między biszkoptami ułożyć warstwę owocową. Zalać jedną z galaretek i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie wylać następną galaretkę innego koloru.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin