Bezy ze smietaną.doc

(24 KB) Pobierz

                            

 

                      BEZY ZE SMIETANĄ

    

 

 

6-7 białek

2 szkl. cukru pudru (miałkiego kryształu)

1 torebka cukru waniliowego

Krem:

2 szkl. śmietany kremówki

0,5 szkl. cukru pudru.

 

 

Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, cukier waniliowy. Blachę wyłożyć folią aluminiową, lekko posmarować margaryną lub masłem roślinnym i łyżką kłaść pianę, nadając jej kształt kuleczek. Piec, a raczej wysuszyć w letnim piekarniku (100-120 st.) przez 35-40 minut. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na gęsty krem i sklejać po dwie bezy. Przed podaniem polać bezy bitą śmietaną!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin