•jedna szklanka cukru
•cztery jajka
•dwie szklanki mąki
•łyżeczka sody
•dwie łyżeczki proszku do pieczenia
•trzy łyżeczki cynamonu
•pięć jabłek
•2/3 szklanki oleju
•10 dag posiekanych orzechów włoskich
•5 dag migdałów
1.Jajka ubić mikserem ze szklanką cukru.
2.Przesianą mąkę połączoną z sodą, proszkiem i cynamonem dodawać powoli do jajek ubitych z cukrem. Miksować na wolnych obrotach.
3.Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka, olej, orzechy oraz migdały. Wymieszać łyżką.
4.Ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy, piec w 180 stopniach ok. 50 minut.
5.Ciasto zawsze się udaje, pięknie pachnie podczas pieczenia. Najbardziej lubię na ciepło, z filiżanką herbaty cynamonowej.
ALL_THE_BEST