Też gofry ..ale odrobine inaczej ....*Składniki:czekolada mlecznadrobne owoce (jagody, maliny, jeżyny, truskawki itp.)Bita śmietana:2 szklanki śmietany kremowej / najlepsza jest 32 % śmietanka1 łyżka cukru pudruGofry:2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia / małe łyzeczki1 łyżeczka soli1 łyżka cukru pudru4 jajka5 łyżek oleju roślinnego1 szklanka mleka1 szklanka wody mineralnej gazowanej Sposób przyrządzenia:GofryPrzesiać mąkę, odmierzyć. Dodać proszku do pieczenia, sol i cukier, przesiać. W drugim naczyniu wymieszać resztę składników i dodać przesiana mieszankę maki, soli i cukru. Dokładnie wymieszać. Piec w gofrownicy na złoty kolor. Ułożyć na kratownicy ( np półka z lodówki) aby wystygły.Bita śmietanaŚmietanę mocno schłodzić w lodówce. Miskę w której będzie ubijana śmietana zmrozić w zamrażalniku, wlać śmietanę, dodać łyżkę cukru pudru, ubijać do momentu aż śmietana „stanie”.
maarcin260