Kaloryczność: 198 kcal porcja
Składniki na 4 porcje
• 60 dkg wołowiny bez kości
• 30 dkg czarnej lub białej rzepy
• 2 ząbki czosnku
• 3 łyżki sosu sojowego
• sól, imbir, pieprz
• 4 łyżki posiekanej naci pietruszki
Etapy przygotowania
Mięso umyć, pokrajać w paski, włożyć na patelnię do smażenia bez tłuszczu, opiec równomiernie.
Przełożyć do rondla, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, popieprzyć, dodać sos sojowy, podlać kilkoma łyżkami wrzątku, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Rzepę umyć, obrać, pokroić w ćwierćkrążki, dodać do mięknącego mięsa ( po około 1 godzinie duszenia).
Oprószyć imbirem, dusić do miękkości- przyprawić do smaku solą i imbirem.
Wyłożyć na ogrzany półmisek posypać pietruszką.
Podawać z ziemniakami purée ( 1- 1,5 łyżki na porcję) i z surówkami.