Oszczędne paszteciki .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * gotowane mięso z rosołu, * 2 szkl. ugotowanych ziemniaków, * cebula, * 2 jajka, * sól, pieprz, * łyżeczka przyprawy do zup, * 2 duze kapelusze suszonych borowików lub innych grzybow, * szkl. mleka i wody (pół na pół), * tarta bułka do panierowania, * olej do smażenia. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: W letnim mleku z wodą moczymy grzyby, gdy napęcznieją, gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości. Odparowujemy płyn, w którym się gotowały, powinny pozostać 3 duże łyżki. Na tłuszczu podsmażamy cebulke pokrojoną w kosteczkę.Gdy się zeszkli odstawiamy do ostudzenia.Gotowane mięso, ziemniaki, cebulę, grzyby przepuszczamu dwukrotnie przez maszynke do mielenia mięsa, dodajemy jajka, przyprawy, tartą bułkę namoczoną w 3 łyżkach płynu z gotowanych grzybów, wyrabiamy, gdy trzeba dosypujemy tartej bułki. Z masy formujemy 8 tej samej wielkości, płaskich pasztecików, panierujemy lekko dociskajac w tartej bułce. Smażymy, rumieniąc z obu stron. Podajemy gorące z dodatkiem zasmażanej kapusty i ziemniakami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin