Składniki
* Ryż ( 3-4 woreczki )
* Pieczarki ( 50dag )
* Por (dwa)
* Cebula ( dwie )
* Papryka świeża (dwie)
* Koncentrat pomidorowy ( 1mała puszka )
* Całe pomidory w puszce
* Bulion w kostce Knorr z oliwą i ziołami (do makaronu i ryżu =>2kostki)
* Sól , pieprz
* Zioła (bazylia,itp)
Ryż ugotować tak , aby nie był zbyt miękki.
Por pokroić (tylko biał? czę?ć) na talarki , udusić na patleni.
Następnie to samo robimy z pokrojonym na plasterki pieczarkami i cebul?.
Dorzucamy pokrojoną w paski paprykę, aby również sie poddusiła.
Wszytkie duszone składniki przekaładamy do większego naczynia . mieszamy razem z ryżem i puszką koncentratu pomidorowego.
Dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą.
Rozpuszczamy dwie kostki bulionu Knorr w jednej szkl wody i zalewamy tym risotto.
Dodać przyprawy , w tym zioła.Wszystko dobrze wymieszać i chwilę dusić.
zadok