Jarzynowa z buraczkiem .doc

(0 KB) Pobierz

(dla dziecka od 7 . miesiąca)

 

Składniki:

* pół malej marchewki

* pół małego ziemniaka

* mała pietruszka

* 1/4 małego buraka

* łyżeczka masła

* 2 płaskie łyżeczki kleiku ryżowego

* 120 ml wody (uzupełniać w czasie gotowania)

 

Przygotowanie:

Swieże warzywa umyc, cienko obrać, opłukać, pokroić i dodać do wrzącej wody. Ugotować do miękkości pod przykryciem na wolnym ogniu (ok. 20 min.). Ugotowane warzywa zmiksować lub przetrzeć przez sitko, następnie dodać kleik, wymieszać i zagotować. Dodać masło. Ostudzić.

Można też dodać ok. 2 łyżeczek ugotowanego, drobno posiekanego chudego mięsa (np. z indyka lub kurczaka).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin