Jaja w koszulkach z jogurtem.doc

(0 KB) Pobierz

4 jaja

1/2 litra jogurtu lub śmietany (18 proc.)

1 roztarty ząbek czosnku

1 łyżeczka octu (6 proc.)

1 łyżka masła

sól i szczypta słodkiej papryki

 

1. Jogurt lub ?mietanę roztrzepać, dodać czosnek i łyżeczkę octu, doprawić solą.

2. Wbijać jaja do wrz?cej posolonej i lekko zakwaszonej octem wody (uważać by żółtka się nie rozlały)

3. Gotować na średnim ogniu, aż jaja się zetną, osączyć.

4. Włożyć jaja do jogurtu.

5: Na patelni stopić masło, wymieszać z papryką (powinno być lekko zabarwione) i solą. Polać jaja jogurtem, tworz?c deseń.

6. Podawać na gor?co lub na zimno.

Proporcje dla 2-4 osób.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin