Faszerowane jaja .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

•  12 jajek

 

•  kawałek papryki

 

•  2 łodyżki pietruszki

 

•  2 pieczarki

 

•  2 plastry szynki

 

•  sól pieprz

 

•  klka łyżek śmietany

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  Gotujemy jajka na twardo.

   

2.  Po ugotowaniu i odczekaniu aż jajka wystygną obieramy je. Nastepnie kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy tylko żółtka.

   

3.  Siekamy paprykę na drobno, pietruszkę siekamy pieczarki też siekamy na drobno a szynkę kroimy na drobne paseczki.

   

4.  Dzielimy żółtko na cztery, do 1. części dodajemy paprykę do 2. pietruszkę do 3. pieczarki a do 4. szynkę. Dodajemy do tego sól i pieprz oraz łyżke śmietany i mieszamy. Następnie wypełniamy masą z żółtek białka.

   

5.  Na talerzu układamy liście kolorowej sałaty a na wierzchu faszerowane jajka. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin