Składniki
• 12 jajek
• kawałek papryki
• 2 łodyżki pietruszki
• 2 pieczarki
• 2 plastry szynki
• sól pieprz
• klka łyżek śmietany
Etapy przygotowania
1. Gotujemy jajka na twardo.
2. Po ugotowaniu i odczekaniu aż jajka wystygną obieramy je. Nastepnie kroimy na pół. Łyżeczką wyjmujemy tylko żółtka.
3. Siekamy paprykę na drobno, pietruszkę siekamy pieczarki też siekamy na drobno a szynkę kroimy na drobne paseczki.
4. Dzielimy żółtko na cztery, do 1. części dodajemy paprykę do 2. pietruszkę do 3. pieczarki a do 4. szynkę. Dodajemy do tego sól i pieprz oraz łyżke śmietany i mieszamy. Następnie wypełniamy masą z żółtek białka.
5. Na talerzu układamy liście kolorowej sałaty a na wierzchu faszerowane jajka.
zadok