Jajecznica po chłopsku .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

•  50 dag ziemniaków; 4 duże cebule

 

•  4 pomidory; 4 parówki cielęce

 

•  10 dkg kiełbasy; 10 dkg boczku

 

•  4 jaja; 3 łyżki oliwy

 

•  sól i pieprz

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obierać ze skóry i pokroić w kostkę.

   

2.  Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek, parówki w kawałkach obsmażyć.

   

3.  Zeszklić posiekaną cebulę, dodać uprzednio przygotowane ziemniaki i pomidory.

   

4.  Całość smażyć, mieszając, około 15 minut. Jaja przyprawić solą i pieprzem. Wlać na patelnię i smażyć, aż zupełnie się zetną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin