Ziemniaki w folii .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

ziemniaki - 1 kg

sól ziołowa

pieprz

stary żółty ser - 20 dag

boczek - 10 dag

cebula – 1 szt.

masło

sól

 

 

Przygotowanie:

 

Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na połowę i włożyć do wrz?cej lekko posolonej wody i gotować 10 minut. Ods?czyć, podzielić na porcje, każdą ułożyć na natłuszczonej folii. Oprószyć solą ziołową i pieprzem, po czym zawinąć folię i grillować 25 minut.

Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na patelni i dodać do upieczonych w folii ziemniaków, posypać serem.

 

Do grillowania najlepsze s? ziemniaki podobnej wielkości, odmiany m?cznej.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin