Pina colada z grilla .doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: 1 mały ananas 50 g niesolonego masła 2 łyżki brązowego cukru 2/3 szklanki startego świeżego kokosa 2 łyżki likieru kokosowego (ew. rumu) WYKONANIE: Ananasa przekroić wzdłuż na ćwiartki, usunąć twardy rdzeń (liście zostawić). Miąższ delikatnie odkroić od skórki. Na nim zrobić nacięcia (odkrojony miąższ cały czas musi być w łupince ze skórki!). Masło stopić w rondlu, posmarować nim ananasa i posypać cukrem. Liście ananasa zawinąć w folię aluminiową, by się nie spaliły i piec ananasa na gorącym grillu przez ok. 10 minut. Posypać go kokosem i piec jeszcze 5- 10 minut, aż będzie gorący. Przełożyć na talerze, polać likierem kokosowym i podawać.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin