Banany grillowane w sosie rumowym.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: - 6 dojrzałych bananów - 3 limonki lub małe cytryny - 4 łyżki brązowego cukru - 3 łyżki masła - parę kropli olejku rumowego - 0.5 l lodów waniliowych WYKONANIE: Banany przekrój wzdłuż na pół, miejsca przecięcia posmaruj sokiem z 1 limonki. Piecz na rozgrzanym grillu skórką do dołu 4 minuty. W garnuszku roztop 2 łyżki masła, dodaj cukier, olejek rumowy i sok z 2 limonek. Zagotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia. Pozostałym masłem posmaruj przecięcia bananów i przewróć je na grillu. Piecz ok. 5 minut, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Podawaj polane sosem rumowym, z gałką lodów waniliowych.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin