Brzoskwiniowe łódeczki z bezami z grilla.doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 4 jędrne, duże brzoskwinie * 6 średnich bez lub 4 duże * 2 płaskie łyżki cukru trzcinowego * 20 g miękkiego masła * 60 g pudru migdałowego * 2 żółtka * masło orzechowe lub zwykłe masło * lody waniliowe * kilka listków mięty do dekoracji WYKONANIE: 1. Umyte brzoskwinie przekrój na połówki i wyjmij z nich pestki. 2. Wydrąż cześć miąższu, tworząc z brzoskwiń łódeczki. Miąższ rozgnieć widelcem. 3. Bezy rozdrobnij, dodaj do nich cukier trzcinowy, masło, puder migdałowy, dwa rozkłócone żółtka i miąższ brzoskwiniowy. 4. Nafaszeruj brzoskwinie powstałą masą. Na wierzch brzoskwini połóż odrobinę masła orzechowego (albo zwykłego masła). 5. Ułóż brzoskwinie na tacce i grilluj przez ok. 25 minut często podlewając sokiem, który wypuszczają.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin