Sorbet z kiwi i białego wina .doc

(0 KB) Pobierz

Produkty:

 

500 g kiwi

4 banany

3 szklanki deserowego lub półwytrawnego wina

ok. szklanki cukru

szklanka bitej śmietany

pęczek świeżej melisy lub mięty (niekoniecznie)

sok z cytryny

 

Wykonanie:

 

Kiwi i banany obrać. Po jednym owocu odłożyć. Pozostałe pokroić. Wino zagotować z cukrem, włożyć kiwi i chwilę pogotować. Przestudzić. Zmiksować z bananami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Wystudzić. Owocową masę przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić na 2 godziny do zamrażalnika. Co pół godziny masę zamieszać. Sorbet przełożyć do miseczek. Udekorować śmietaną, pokrojonymi na kawałki pozostałymi owocami i listkami melisy lub mięty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin