Pomarańcze w kubraczkach.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

4 spore pomarańcze

 

2 litry lodów (śmietankowe, waniliowe, pomarańczowe, malaga, stracciatella)

 

bita śmietana (może być w sprayu)

 

2- 3 fyżki cukru pudru

 

2- 3 łyżki rumu lub brandy

 

Sposób przyrządzenia:

 

Pomarańcze dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem.

 

Przekroić na połowy i delikatnie usunąć miąższ, oczyścić go z białych błonek i pestek i pokroić w niewielką kostkę, posypać cukrem pudrem i skropić alkoholem.

 

Wymieszać.

 

Połówki pomarańczy napełnić lodami, przykryć miąższem pomarańczowym i przykryć czapeczkami z bitej śmietanki (można też posypać startą na tarce czekoladą lub wiórkami kokosowymi albo płatkami śniadaniowymi).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin