Deser bananowy z likierem.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

6 bananów,

 

3 mandarynki,

 

półtorej szklanki bitej śmietany,

 

6 łyżek likieru czekoladowego lub bananowego,

 

pół tabliczki gorzkiej czekolady,

 

garść rodzynków,

 

wiśnie z alkoholu lub dowolne cytrusy do dekoracji

 

Sposób przyrządzania

 

Banany umyć, obrać ze skórki, pokroić w grube plastry.

 

Mandarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki, oczyścić z błonek.

 

Owoce ułożyć w pucharkach, polać likierem.

 

Bitą śmietanę przełożyć do szprycy, wyciskać na owoce.

 

Posypać deser czekoladą startą na tarce o dużych oczkach.

 

Udekorować osączonymi wiśniami lub cząstkami cytrusów.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin