Flaki z boczniaków .doc

(0 KB) Pobierz

Produkty:

 

30dkg boczniaków

1 duzy por lub dwa mniejsze

1 duza cebula

2 spore marchewki

1 duza pietruszka

1 mały seler

1,5 litra bulionu

2 łyzki oleju

PRZYPRAWY:sól,pieprz,czosnek,majeranek

 

Wykonanie:

 

Pokrojoną w półtalarki cebule i por dusimy na patelni z dodatkiem oleju.Pozostałe warzywa scieramy tarką na wiórki, boczniaki kroimy w cienkie paseczki.

Starte warzywa i skrojone boczniaki dodajemy do gotowego bulionu. Gotujemyok 15 min ,po czym wrzucamy przyduszony por z cebulą.Gotujemy do miekkości grzybów.Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku przyprawami i zgniecionym czosnkiem (ilość przypraw wg uznania).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin