Chleb z nadzieniem grzybowym .doc

(0 KB) Pobierz

1 bochenek pszennego chleba

50 dag grzybów świeżych lub mrożonych

25 dag polędwicy wołowej

2 szkl. bulionu

2 cebule

2 łyżki oleju

sól, pieprz

2 li?cie laurowe

koperek

 

Chleb przekroić w poprzek tak, aby dolna czę?ć była większa, odłożyć wierzch, łyżką wydr?żyć miękisz, pozostawiając 1-2 cm ?ciankę. Opłukane mięso osuszyć, pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić. Na rozgrzanym oleju obsmażyć na rumiano mięso z cebul?, dodać dokładnie oczyszczone i pokrojone grzyby. Podlać bulionem, dodać przyprawy, dusić ok. 30 min. Napełnić przygotowany chleb. Można zapiec 10 min. w piekarniku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin