Cytrynowa wieprzowina w pieczarkach.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

•  1 łyżka oliwy z oliwek

 

•  1 cebula -talarki

 

•  1 ząbek czosnku - zgnieciony

 

•  400 g wieprzowiny w plasterkach

 

•  6 pieczarek

 

•  pół szklanki białego wina

 

Etapy przygotowania

 

1. Podgrzej oliwe na duzej patelni. Dodaj cebulę i czosnek. Gotuj przez okolo trzy minuty, czesto mieszajac. Dodaj wieprzowinę. Podsmaz az sie zrumieni.

 

2. Wymieszaj wszystko dodajac grzyby, wino, cytryne i smietane. Czekaj az wszytsko sie zacznie gotowac po czym zmniejsz ogien. Dus az sos sie zagesci. Przyprw wszytsko pieprzem i serwuj ze swiezo ugotowanym ryzem i warzywami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin