Rolada z indyka z farszem grzybowym.doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

15 dag pieczarek

1 pęczek cebulki ze szczypiorkiem

4 łyżki oleju

1 kg filetu z indyka rozkrojonego na plaster

20 dag twarożku ziołowego

papryka w proszku

4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki

1 gałązka rozmarynu

9 gałązek tymianku

cząstki cytryny do dekoracji

sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Grzyby i cebulki oczyścić, pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić solą i pieprzem.

Mięso opłukać, osuszyć, rozłożyć, posmarować twarożkiem i farszem grzybowym. Piekarnik rozgrzać do 175ºC.

Mięso zwinąć, 2 łyżki oleju wymieszać z solą, pieprzem i papryką, posmarować roladę.

Gałązki ziół opłukać i osuszyć i razem z plasterkami czosnku ułożyć na roladzie.

Mięso obwiązać nicią kuchenną. Roladę położyć na blachę opłukaną zimną wodą i piec około 60 minut.

Wyjąć, pokroić w grube plastry i udekorować cząstkami cytryny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin