Kurczak z pieczarkami pod jajkiem .doc

(0 KB) Pobierz

Produkty:

 

2 filety z kurczaka

jajka

3 łyżki śmietany

1 łyżeczka mąki

20 dkg małych pieczarek

oliwa z oliwek

sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę, pieczarki pokroić na połówki. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso, a gdy będzie rumiane dodać pieczarki. Smażyć aż cały płyn odparuje, posypać posiekaną natką pietruszki, przyprawić, wymieszać. Mały naczynia żaroodporne wypełnić ściśle pieczarkami z mięsem, polać śmietaną wymieszaną z mąką, na każde wybić ostrożnie jajko, posolić i popieprzyć, zapiec w nagrzanym piekarniku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin