Gulasz z wątróbki z grzybami.doc

(0 KB) Pobierz

50 dag wątróbek drobiowych

2 łyżki oleju

5 pomidorów

50 dag grzybów

1 cebula

2 ząbki czosnku

li?ć szałwii

sól, pieprz

 

wątróbki umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać, mi?ższ drobno pokroić. Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek posiekać. Rozgrzać olej, na dużym ogniu szybko usmażyć wątróbki. Dodać cebulę i czosnek, grzyby oraz posiekaną szałwię. Wymieszać i smażyć 3-4 min., cały czas mieszając. Dodać pomidory, dusić jeszcze 5 min., doprawić solą i pieprzem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin