Zupa z soczewicy z wędzonką.doc

(5 KB) Pobierz
Zupa z soczewicy z wêdzonk¹

Zupa z soczewicy z wędzonką

 

Składniki:

porcja włoszczyzny

5-6 ziemniaków

30 dag wędzonego schabu bez kości

40 dag soczewicy z puszki

5-6 szklanek Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

posiekana natka pietruszki

2 łki jasnego octu winnego

l

pieprz

 

oszczyznę i ziemniaki obierz, a po opłukaniu pokrój w drobną kostkę. Do zagotowanego bulionu włóż warzywa i ziemniaki i gotuj przez kolejne 30 minut.

 

Soczewicę odsącz z zalewy, przepłucz na sicie i dodaj do zupy pod koniec gotowania razem z pokrojonym schabem.

 

Na samym końcu dopraw zupę do smaku octem winnym, solą i pieprzem. Posyp ją posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin