RYDZE PO KATALOŃSKU.doc
(
22 KB
)
Pobierz
RYDZE PO KATALOŃ
SKU
16 jednakowych rydzów średniej wielkości,
4 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
1 łyżka masła,
1 pęczek zielonej pietruszki, sól.
Rydze oczyścić i dokładnie umyć, zmieniając kilka razy wodę. Osączyć na sicie układając blaszkami do dołu. Zielona pietruszkę umyć i drobno pokroić. Czosnek obrać, umyć i drobno posiekać. Blachę nasmarować masłem. Ułożyć rydze blaszkami do góry. Posypać zielo
na pietruszka i posiekanym czosnkiem. Pokropić olejem. Nie solić. Blachę włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 20 min. Uważać by się zbytnio nie wysuszyły, bo będą niesmaczne. Gorące rydze posolić po upieczeniu i od razu podawać.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Rydz kwaśny w miodzie.jpg
(718 KB)
RYDZE SMAŻONE.bmp
(67 KB)
Rydze z patelni.doc
(24 KB)
RĄCZKA GOTUJE. - 14. 09. 2013. - RYDZE W CIEŚCIE PIWNYM. - POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W BOCZKU. - KACZKA NADZIEWANA. - PUERRE Z DYNI.WMV
(160209 KB)
Rydze w kruchym cieście .doc
(1 KB)
Inne foldery tego chomika:
BOCZNIAKI
czerwone łebki koźlarze kozaki
CZUBAJKA KANIA
enoki
farsze grzybowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin