Zupa z kurczakiem i kapustą pekińską.docx

(12 KB) Pobierz

Zupa z kurczakiem i kapustą pekińską

 

Składniki

3 filety z kurczaka  (ok.70 dag)

40 dag pieczarek


3 papryki w różnych kolorach


pół dużej kapusty pekińskiej


1 puszka kukurydzy


3 ząbki czosnku


koncentrat pomidorowy Pudliszki (200 g)


3 kostki rosołowe


vegeta


jogurt

naturalny (200 g)


3 łyżki mąki






Filety pokroić w drobną kostkę, usmażyć na oleju, przełożyć do garnka.

Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w talarki pieczarki  i wyciśnięty czosnek, połączyć z mięsem.

Całość zalać bulionem, gotować ma małym ogniu ok. 20 minut.


Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę, kapustę pekińską, kukurydzę i koncentrat pomidorowy.


Całość gotować ok. 10 minut.


Na koniec gotowania dodać jogurt wymieszany z mąką, doprawić vegetą..


Smacznego !

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin