DUSZONA CZERWONA KAPUSTA Z JABŁKAMI.doc

(19 KB) Pobierz
DUSZONA CZERWONA KAPUSTA Z JABŁKAMI

DUSZONA CZERWONA KAPUSTA Z JABŁKAMI

 

§         3/4  kg czerwonej kapusty

§         2 kwaskowate jabłka

§         pół cebuli

§         pół szklanki wina (słodkie lub półsłodkie)

§         3-4 goździki

§         olej, sól, cukier

 

Kapustę cienko poszatkować , jabłka obrać i pokroić w duże kawałki. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na gorącym oleju. Dodać kapustę, podlać jeszcze nieco oleju, mieszając podsmażać kapustę przez kilka minut. Następnie dodać wino, jabłka, goździki, sól i cukier do smaku> Wymieszać, przykryć i dusić na ogniu przez ok. 10 minut. Podawać gorące.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin