Melon w szynce parmeńskiej.doc

(19 KB) Pobierz
Melon w szynce parmeńskiej

Melon w szynce parmeńskiej.

 

1 mały melon (ok. 50 dag), 10 dag szynki parmeńskiej, biały pieprz, (2-3 liście sałaty, kilka ziaren białego pieprzu do dekoracji.

 

Melon przepołowić i usunąć pestkę. Z miąższu łyżeczką do wydrążania wyciąć kulki o średnicy najwyżej 2 cm i oprószyć pieprzem. Szynkę pokroić w możliwie najcieńsze plastry, a następnie w 3 centymetrowe paski. Każdą kulkę owinąć plastrem szynki i spiąć szpadką lub wykałaczką. Tak przygotowaną ułożyć na talerzu udekorowanym liśćmi sałaty i posypać pokrojonymi w talarki ziarenkami pieprzu.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin