Przyk�ady posi�k�w dla optymalnych 1. Jajecznica na w�dzonym, ugotowanym boczku, chleb optymalny z mas�em. 2. ��tka sadzone na boczku, chleb optymalny lub placuszek serowo-jajeczny z mas�em. 3. Omlet z 1 bia�ka i 3-6 ��tek na ma�le z �y�k� powide� �liwkowych (bez cukru) 4. Zupa "mleczna" - �mietan� 30% zagotowa�, wymiesza� jajka i wla� na �mietan�. 5. Twar�g ze �mietan�, mas�em ryb� w�dzon� lub z puszki, chleb optymalny z mas�em. 6. Bigos. 7. Boczek pieczony, frytki, jarzyny- og�rek kiszony, kapusta kiszona. 8. Bulion z ��tkami (3-6-8 ��tek) = obiad jednodaniowy. 9. Barszcz czerwony na g�stym rosole z pasztetem. 10. Barszcz bia�y na ko�ciach mi�sem, �mietan�, boczkiem, kie�bas� jajami na twardo obiad jednodaniowy. 11. �eberka sma�one bigos, frytki = obiad jednodaniowy. 12. Kotlet wieprzowy z kark�wki, panierowany w jajku i bu�ce tartej, sma�ony na du�ej ilo�ci mas�a, l-2 ziemniaki gotowane polane t�uszczem lub kalafior. 13. Kotlet mielony z dobrego mi�sa, frytki, jarzyna lub pieczarki na ma�le. 14. W�tr�bki z drobiu sma�one na ma�le, frytki, popi� �mietan�. 15. Flaki wo�owe na bardzo g�stymi t�ustym rosole. 16. Kluski optymalne z mas�em, bu�k� tar� przyrumienion�, cynamonem, �y�eczk� cukru. z forum: Kolejny, kt�remu wydaje si�, �e t�usto=du�o (to taki polski stereotyp). Jak golonka to najlepiej 1,5kg a jak jajecznica to z 10 jaj. I koniecznie p� bochenka chleba albo p� kilo ziemniak�w do tego. �eby si� nie m�c potem ruszy�. Jak jeste� taki m�dry, to mo�e przeczytaj ile bia�ek, t�uszczy i w�gli poleca J.K na gram masy nale�nej (oczywi�cie, niekt�rzy polecaj� wi�cej) i wtedy mo�e zrozumiesz, �e 15 ��tek lub 4 golonki to jest jedzenie na dobry tydzie� w tej diecie! Na tej diecie je si� ma�o, ale �aden pyskacz ju� tego nie czyta, nie rozumie, tylko podnieta, �e kto� je t�usto. Moje dzienne menu: 3 jajka, 20g mas�a, 125 w�troby, 30 g smalcu, jakie� buraki, sery itp, gorzka czekolada. Gdzie tutaj 4 golonki? Czym to si� r�ni od tego co ty normalnie jesz, opr�cz tego, �e nie zapycham si� chlebem ani ziemnkakami? Gdyby� zobaczy� to na talerzu, to nawet by� si� nie domy�li�, �e jem inaczej- chyba, �e by� zapyta� o brak w/w zapychaczy. 17. Go��bki w kapu�cie z t�ustego mi�sa (bez ry�u), l-2 gotowane ziemniaki. 18. Golonka wieprzowa z chrzanem, kwa�n� kapust� lub bigosem popi� �mietan�. 19. Ka�de mi�so t�uste sma�one, duszone, pieczone, kluski optymalne z t�uszczem spod mi�sa. 20. Sernik optymalny, popi� �mietan�. 21. Lody optymalne. Produkty najlepsze dla cz�owieka (u�o�one wed�ug ich warto�ci biologicznej) 1. Szpik kostny, ��tka jaj, w�tr�bki g�sie st�uszczone, w�troba ciel�ca i wieprzowa, nerki, ca�e jaja, m�d�ek, g�ste roso�y, kawior. 2. Mi�so wieprzowe: boczek, kark�wka, nogi wieprzowe, salcesony, pasztetowa. 3. Mi�so ciel�ce, wo�owe, t�uste g�si, mi�so i inne cz�ci cia�a innych zwierz�t trawo�ernych, wszystkie rodzaje ser�w - najlepsze t�uste. 4. Mas�o, smalec g�si, s�onina, smalec wieprzowy ��j wo�owy, g�sta �mietana. 5. Oliwa z oliwek, olej s�onecznikowy, orzechy w�oskie, laskowe, inne orzechy oraz jadalne nasiona oleistych, mleko (tylko do 0,5 litra na dob�) - t�uste. 6. Kaczka tuczona, t�usta kura, kurczaki wiejskie. 7. T�uste ryby: w�gorz, �oso�, makrela, tu�czyk, konserwy rybne w oleju, majonez. 8. Ser twarogowy chudy, chude ryby, indyk - zawsze z du�ym dodatkiem t�uszczu. 9. Jarzyny w ograniczonych ilo�ciach. 10. P�yny nie zawieraj�ce cukru. Produkty niejadalne dla cz�owieka 1. Cukier, s�odycze, mi�d, s�odzone p�yny. 2. Owoce i przetwory owocowe. 3 Ry�, kasze, zbo�a, kukurydza. 4. Chleb i pieczywo. 5. Ciasta, kluski, potrawy m�czne. 6. P�atki owsiane, m�ka ziemniaczana, budy�, kisiel. 7. Groch, fasola, b�b (fasolk� szparagow� mo�na traktowa� jak jarzyn� - zawiera 8-10 gram�w w�glowodan�w). 8. Inne produkty pochodzenia ro�linnego. 9. S�l kuchenna wed�ug smaku a� do zaprzestania dodawania soli do potraw, co zwykle nast�puje po 2-3 tygodniach, gdy produkty solone staj� si� niesmaczne. Uwaga: ka�dy produkt z niejadalnych mo�na spo�ywa� w ilo�ci ograniczonej zawarto�ci� w�glowodan�w - do 50-60 gram�w na dob� ��cznie wszystkich w�glowodan�w. Z w�glowodan�w najgorsza jest fruktoza (mi�d, cukier, owoce, soki owocowe), najlepsza skrobia (zbo�a, ziemniaki). Praktycznie mo�na je�� wszystko, co jadalne w ilo�ciach takich, jakie organizm potrzebuje, nie nale�y przejada� si�. W�glowodany mog� by� dostarczane w ka�dym posi�ku lub tylko w jednym w ci�gu doby. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=79 http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80
piotrzachu69