Halibut z Kurkami, Borowikami i Rozmarynem
Przygotowanie: 20 min.Gotowanie: 40 min.trudność: ProsteCena: tanie
Składniki dla 4 osób:• 300 g halibuta • 140 g (suchego) makaronu penne • burak • cebula • 3 łyżki oliwy • 400 ml wina czerwonego • 100 ml białego wina • łyżka masła • 100 g kurek • 100 g borowików • rozmaryn, natka pietruszki • pieprz cytrynowy, liść laurowy
Przygotowanie: Halibuta marynować z pieprzem cytrynowym w oliwie. Kurki i borowiki podsmażyć z cebulą na maśle. Podlać białym winem. Odstawić.
Buraka ugotować w winie z dodatkiem liścia laurowego. Ugotować makaron penne.Usmażyć rybę. Ugotowane penne dodać do sosu kurkowo-borowikowego. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i natką pietruszki. Na talerz położyć penne, plastry buraków i rybę. Polać oliwą.
tatanka.com