Halibut z Kurkami, Borowikami i Rozmarynem.docx

(28 KB) Pobierz

Halibut z Kurkami, Borowikami i Rozmarynem

 

 


Halibut z kurkami, borowikami i rozmarynem
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 40 min.
trudność: Proste
Cena: tanie

 

Składniki dla 4 osób:
 300 g halibuta 
 140 g (suchego) makaronu penne 
 burak 
 cebula 
 3 łyżki oliwy 
 400 ml wina czerwonego 
 100 ml białego wina 
 łyżka masła 
 100 g kurek 
 100 g borowików 
 rozmaryn, natka pietruszki 
 pieprz cytrynowy, liść laurowy

 

Przygotowanie: 

Halibuta marynować z pieprzem cytrynowym w oliwie. Kurki i borowiki podsmażyć z cebulą na maśle. Podlać białym winem. Odstawić.


Buraka ugotować w winie z dodatkiem liścia laurowego. Ugotować makaron penne.

Usmażyć rybę. Ugotowane penne dodać do sosu kurkowo-borowikowego. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i natką pietruszki. Na talerz położyć penne, plastry buraków i rybę. Polać oliwą.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin