Sałatka z ryżu i ryby.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka z ry¿u i ryby

Sałatka z ryżu i ryby

 

Składniki na 4 porcje:

2 szklanki ryżu ugotowanego na sypko

puszka tuńczyka w sosie własnym lub 20 dag wędzonego pstrąga

czek koperku

zielony ogórek

sok z cytryny

2 łki oleju

2 ząbki czosnku

l

 

Rybę odcedź z zalewy i podziel na małe kawałki. Dodaj do ryżu, wsyp posiekany koperek i pokrojony w drobniutką kostkę ogórek. Teraz zajmij się przygotowywaniem sosu.

 

Sos. Czosnek obierz, przepuść przez praskę razem z solą. Stale mieszając dodaj olej i sok z cytryny. Przygotowanym sosem polej sałatkę i całość dokładnie wymieszaj.

 

Tak przygotowaną sałatkę musisz wstawić co najmniej na godzinę do lodówki. Po upływie tego czasu udekoruj ją według uznania i podaj gościom.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin